mandag 16. mars 2009

På jobbjakt i disse tider...

Ja, hvor skal dette ende? Nå har jeg vært på utkikk etter ny jobb siden august. Da var jeg ferdig med utdannelsen min på Næringsakademiet i Fredrikstad. Det var riktignok bare et halvt år på Kontorfag med IT, men saksbehandleren min på NAV mente på at det var mer enn nok for at jeg skulle kunne skaffe meg "et høvelig arbeide". Men han har nok aldri tatt så feil...
Jeg hadde veldig lyst å gå videre to år på Regnskap ved samme skolen, men det ville ikke NAV gi meg videre støtte til.
Så nå, etter 32 søknader sendt, 6 intervjuer, ufyselige og uhøflige vikarbyråmedarbeidere, sitter jeg her. Og håpet begynner å svinne. Nå har jeg satt min lit til at Sarpe-folket er litt hyggeligere mot meg, og torsdag får jeg svar på hvordan det gikk på mitt siste intervju, i nabobyen. Og hvis jeg får denne jobben, skal jeg ALDRI snakke stygt om sarpinger igjen...:-))

Men det jeg vil frem til er: Hvorfor kan ikke vi som er ivrige, vi som så gjerne vil gå et par år til på skolen, få lov til det?? Det er nok av folk her i landet som får alt dyttet opp i fanget og som egentlig ikke vil ha den skoleplassen. Men de får jo penger for det.... Kjenner personlig noen av disse, og synes det er en skam. Vi var to jenter i klassen min, gjorde det bra og jobbet hardt hele skoletiden. Jeg fikk A til eksamen, og ho fikk B. Men ho som strøk og ho som fikk en C, fikk tilbud om videre skolegang. Fordi de bodde i en annen kommune. Men skal ikke reglene være like for alle?? Skjønner mindre og mindre av dette opplegget her i landet. Jeg blir rett og slett forbanna.

Jeg vil jo bare ha en jobb, bidra til samfunnet og føle at jeg er litt verdt jeg og. For det fortjener jeg!

Ingen kommentarer: