onsdag 29. april 2009

Lillebror har bursdag

Her er Terje utenfor casinoet i Cannes. Her kosa vi oss skikkelig. Neste gang tar vi storgevinsten!!
Broren min er en tøffing. Og nå har han blitt stor gutt. Eller rettere sagt enda større.Vi feiret han på bursdagen hans igår, med pizza og gulrotkake med MASSE topping på. Det eneste som manglet var mamma og pappa, for de koser seg i London på klassetur, med en 10. klasse som pappa er lærer for. Men de var savnet.


Broren min er en herlig gutt. Når vi var små var han alltid så snill og beskjeden, en skikkelig mammadalt. Han er egentlig alt dette ennå når jeg tenker meg om...Ikke bli sint Terje:-)
Han delte alltid med seg, mens den eldre søstera var klin gæren.
Men vi har alltid passet på hverandre, aldri hatt noen store krangler og jeg vet at han alltid kommer til å være der for meg. Og jeg for han. Jeg kunne ikke hatt en bedre lillebror. Jeg er ille glad i deg Terje, og grattis med dagen igår. Nærmer deg 40 nå jo...


Blogglisten

Lindas kulinariske reise...

Sushikveld med mamma og broren min Terje. Måtte ta med dette bildet, vi kosa oss glugg ihjel. Det var første gang de spiste sushi begge to, og det falt heldigvis i smak!
Deilig sorbet til dessert i en liten landsby på den franske rivieraen. Husker dessverre ikke navnet på den...

Tapas med masse deilige, grønne oliven! Min favoritt! Her var vi i Cannes, kjempekoselige servitører. Her satt vi rett ved siden av der filmfestivalen holder til. MASSE å se på som gikk forbi der!


Deilig sjømat ved Gardasjøen.Kjempe lekker med stoooooooor smekk! Ønsker meg en sånn til hjemmebruk også, søler ALLTID jeg...

Som de aller fleste i min omgangskrets vet, er jeg VELDIG glad i:

1. MAT og 2. FOTOGRAFERING. Nesten hver gang jeg er ute på restaurant , er kameraet med. Til de andres store forargrelse:-) Men gammel kokk som jeg er, er jeg veldig glad i hvordan retten blir presentert, utseende og ikke minst smaken. Angrer veldig på at jeg ikke fulgte den retningen videre i min ungdom. Jeg gikk kokkeskolen og jobbet litt på en fiskerestaurant. Og stortrivdes! Men nå er beina ødelagt, så kan nok legge den drømmen på hylla. Nok om det.
Kameraet er iallefall min venn, det følger meg overalt og jeg tar bilder av alt som faller ned foran nesen min.
Jeg har altså en forkjærlighet for mat-bilder. Og mat generelt...Er jo godt istand og "godt isolert" som massøren min så velvalgt uttalte her for et par måneder siden. Men, like blid...

Her var et lite knippe bilder fra herlige ferieturer jeg gjerne tar igjen!

Lilla humør!


Jeg er veldig LILLA om dagen merker jeg. Har egentlig aldri vært så veldig glad i den fargen, men begynte å kjøpe meg et par tunikaer i fjor, og så har det bare ballet seg på:-) Vil helst ha lilla ALT, duker, puter, sengetøy, stearinlys, undertøy, sminke, blomster, gardiner, you name it!! Hadde aldri trodd det for et par år siden, bare spør mamma! Ho er svart i håret, mørkebrune øyne og har alltid kledd, og likt lilla. Men jeg er litt lysere, arvet litt fra min blonde far og:-)

Men veldig moro å prøve noe nytt og, noe annet enn svart-hvitt som har vært min standard i alle år. Det skal bli en artig og fargerik sommer vi går i møte. Man kan jo kle seg i akkurat det man har lyst til, og føler seg vel i.
Når jeg ser denne herlige fargen, lavendelen, farer tankene mine tilbake til sommerferien i Sør-Frankrike for noen år siden. Lilla så langt øyet kunne se. Jeg er dessverre ikke så betatt av duften jeg da... Er ikke helt normal:-)
Hadde vært deilig med en sånn tur igjen, drømme, drømme...
Blogglisten

torsdag 23. april 2009

Apropos verdens bokdag...HISTORIEN OM VERDENS BOKDAG

Verdens bokdag bygger på en gammel tradisjon fra Barcelona, der man hvert år på samme dag setter byen i bokens tegn. I 1995 bestemte UNESCO at 23. april skal være Verdens bok- og opphavsrettdag. En festdag for boken, men også en dag for ettertanke og fellesskap. Røttene til Verdens bokdag er mange århundre lange. I middelalderen feiret katalonierne i Barcelona sin skytsengel Sankt George 23. april med opplesing og poesikonkurranse. Bokdagen har siden vært en overdådig folkefest i Barcelona, der tradisjonen er at man gir en bok og en rose til en man er glad i. I Norge har vi feiret Verdens bokdag siden 1997. Bokhandler, bibliotek, skoler og foreninger er med på festen.


YTRINGSFRIHET
Verdens bokdag kaller på internasjonal solidaritet. FNs verdenserklæring slår fast alle menneskers rett til frie ytringer, frie meninger og rett til fritt å skaffe seg informasjon. Disse rettighetene krenkes i mange land der forfattere forfølges, fengsles og henrettes.


UNESCO
UNESCO er FNs organisasjon for utdanning, vitenskap, kultur og kommunikasjon. UNESCO arbeider for å styrke leseevnen hos folk og verne forfatternes opphavsrett, fordi «bøker utvikler vår felles viten om verden og inspirerer til forståelse, toleranse og dialog».


HVEM STÅR BAK VERDENS BOKDAG I NORGE?
En rekke organisasjoner som arbeider med bøker og lesing er knyttet til markeringen av Verdens bokdag.


MITT FORHOLD TIL BØKER


De som kjenner meg vet at jeg har DILLA på bøker!! Jeg har samlemani og vil helst dekke veggene fra gulv til tak med bøker i alle sjangere, men må jo ta litt hensyn til resten av familien, og ikke minst lommeboka... Jeg har så lenge jeg kan huske vært veldig fascinert og glad i bibliotek, spesielt hovedbiblioteket i Fredrikstad. Min store drøm var, og er fortsatt, å bli bibliotekar. Men jeg er 33 år nå, og føler at 3 års skolegang blir i drøyeste laget, dessverre.

Iallefall, på biblioteket har jeg alltid følt meg hjemme, og med en gang jeg går inn dørene der, får jeg en ro i meg som jeg ikke får andre steder, (enn hjemme da.. )Det har i alle år vært mitt fristed, der har det bare vært meg og bøkene, ikke no mobil, mas og kjas. Herlig!


Og jeg vil takke alle de hyggelige og kunnskapsrike damene der nede, for at de har holdt ut med meg og mine endeløse spørsmål!! Det blir garantert flere...

Verdens bokdag idag!
Jeg er en ivrig boksamler og- leser, og feirer dagen idag! Jeg er stort sett altetende, men nå om dagen går det i Isabel Allendes "Summen av dagene", som er oppfølgeren til "Paula". Den er selvbiografisk-hun forteller, henvendt til datteren, hvordan livet hennes har vært siden Paula døde. Jeg synes Allende skriver så lett, interessant og med humor, oppi all tragedien. Jeg blir lett dratt inn i hennes liv, og snufeser og ler om hverandre.
Jeg har lest de fleste av bøkene hennes, og ho kommer høyt oppe på lista mi.


Dan Brown er i en annen sjanger, og det blir spennende å se hvordan den nye boken blir. "Engler og demoner" er hittil en klar favoritt. Og selvfølgelig gleder jeg meg enormt til filmen som kommer i midten av mai, med Tom Hanks i hovedrollen.

tirsdag 21. april 2009

Cannes og Monaco!

Jeg drømmer meg litt bort om dagen, har så lyst å reise litt igjen. Det har vært en laaaang vinter.... Begynner å bli noen år siden det her, men elsker å se de gamle bildene fra turen vår til Cannes, Monaco og Gardasjøen. Håper det ikke blir lenge til neste gang:-) Fikk tilogmed sett håndavtrykket til mammas helt i Monaco, Richard Gere, da ble ho glad:-)

Slik skulle jeg ønske jeg kunne male. Tror jeg må ta meg en studietur til den Franske Riviera igjen...

Blogglisten

mandag 20. april 2009

Dagens kjole(r)

Disse tre øverste er fra J.Crew, en herlig butikkjede som hadde en avdeling i Westport, CT hvor jeg bodde. Bestevenninna mi Lill Mari i USA og jeg var stadig inne og snuste på de litt for eksklusive klærne. Jeg kjøpte meg en bikini der husker jeg, en svart en. Det var det au pair-lønningen min kunne tillate...


Denne lille lilla saken er fra The Limited, som passet vårt budsjett litt bedre:-)


Jeg tenkte jeg skulle begynne med noe nytt her inne på bloggen min: Dagens kjole. Sommeren nærmer seg med stormskritt og da trenger vel de fleste noen nye tilskudd i garderoben kan jeg tenke meg.


Jeg er ille glad i turkis og hvitt som sikkert kommer til å bli en gjenganger i denne spalten...

Jeg har også vært innom de gode, gamle butikkene jeg handlet i da jeg bodde i USA, veldig nostalgisk jeg se...J.Crew, Banana Republic, Gap, The Limited med flere. Tror faktisk jeg har de fleste klærne jeg kjøpte der borte ennå, bortgjemt i poser i garderobeskapet, men ikke glemt... ( Jeg bodde i Connecticut og New York i 1994-95). Mamma vil jeg skal kvitte meg med dem, eller gi de til ste-dattera mi, de er tross alt i størrelse 36-38, og DET er mange år siden jeg kunne smyge meg inn i dem:-)

Men de skal få ligge akkurat der de er, og once in a blue moon finner jeg de frem og mimrer litt da vet du. Det er sånn det skal være.
lørdag 18. april 2009

SIAs turkise verden!

De fleste som kjenner meg vet at jeg ELSKER turkis! Blir aldri lei jeg... Og ble kjempeglad da jeg kom over siden til Sia. Der var det mye lekkert nå, og spesielt i turkis, JIPPI!!!

fredag 17. april 2009

God helg fra Hvaler


Nå ser det ut som om våren er kommet, endelig. Med 16-17 grader og stekende sol. Dette lover bra. Men tankene går til min kjære far som bor i Jøvik utenfor Tromsø. Han måtte til å måke til morgen idag igjen, hele 70cm snø!!! Håper han kommer seg nedover så fort så mulig, og får seg en lærerjobb her i Fredrikstad. Men det er ikke lett disse tider. Jeg krysser iallefall fingrene for han.
I helgen skal jeg nyte hvert solglimt som kommer, enten på verandaen på hytta eller i Drammen hvor vi skal hente den nye båten vår. En Marex 23, blå og fin. Fargen er viktig vet du... Synd det blir noen timer i bil da, men skal nok overleve med godt selskap. Cathrine har vært så snill og sagt seg villig til å kjøre, snill ho.-) Jeg er litt pingle på ukjente steder. Men da jeg var 18, kjørte jeg jo i storbyen New York og omegn i ett helt år og da var jeg sletts ikke redd...Snodig det der, det å bli gammel....
God helg fra Hvaler

torsdag 16. april 2009

Apropos slektsforskning


"Å glemme sine forfedre er å være en bekk uten kilde, et tre uten rot."Dette er et kinesisk ordtak, som jeg synes er så vakkert! Jeg er jo ivrig med slektsforskninga mi, og synes det gir meg masse. Det er selvfølgelig ikke alle som mener at det er like viktig å "grave" i fortiden. Men for meg er det viktig å finne ut hvor jeg stammer fra, mine røtter, mine forfedre. Selv om det dukker opp både samer (som JEG er veldig glad for), finner, svensker, italienere:) og dessverre, bergensere...Det dukker jo opp mye artig underveis, og noen ganger stopper det helt opp. Sånn er livet. Men glemme dem skal jeg iallefall ikke!

onsdag 15. april 2009

På jakt etter Lyngen festdrakten- Ivgu gakti


Her er den, fine festdrakten jeg ønsker meg!!
Jeg har jo samiske aner fra nettopp Lyngen,
så er veldig heldig at denne var så fin!
Men vet ikke om noen som lager den,
eventuelt pris.
Kanskje noen av dere gjør det?

mandag 6. april 2009

Uthuset vårt!


Blogglisten
Her har vi jobben foran oss kan du tro... Vi kjøpte huset vårt for 3,5 år siden og dette uthuset på 100 kvm fulgte med. På godt og vondt...
Vi har lurt på om vi skal rive det og heller få litt større uteplass. Eller vi må pusse det opp fra topp til bånn. Og det ser ut som det kan bli en stooooor jobb!
Det innvendige taket, av armert betong, må rives. Og absolutt ALT må byttes ut.
Jeg har allikevel et lite håp om at det en gang kan fint. Vi har tenkt hobbyrom, verksted, bar, stue med grue og langbord, atelier og utstillingslokale for maleriene til mamma og meg. Masse ideer.
Er det noen som har andre ideer? I 2. etage er det også et lite rom, hvor vi tenkte å lage utgang til terrasse oppe på taket.
Joda, jeg kan se det for meg, hvis jeg legger godvilja til:-)

søndag 5. april 2009

Drømme-kjøkken!Utrolig artige kjøkken synes jeg! Så ulike stiler, men herlige på hver sin måte. Må si jeg liker det nest nederste best. Har alltid hatt sansen for den italienske stilen jeg da. Litt rustikk, slitt og koselig. Og den lysekrona gjorde seg da, satt en liten piff på hele rommet!
Masse å velge mellom, er ikke alltid like lett...
Blogglisten

Drømme-bad!
Herlige bad, kunne tenkt meg det øverste. Godt det er lov å drømme seg bort litt:-)


Blogglisten

Drømme-soverom!Fant noen herlige soverom på min jakt etter fine bilder til bloggen. Måtte bare dele dem med dere.
Synes nesten alle sammen er like fine! Stilrene og herlige, kunne lett ha sovnet i alle fem sengene. Eller hva synes dere? Noen favoritt?Blogglisten

Jeg ønsker meg....

Nå er vi akkurat ferdig med å pusse opp stua hjemme, hvit og fin ble den. Så hvorfor ikke fortsette med soverommet? Elsker New England-stilen og tøft med en liten dash med rødt,eller?
Nusselig soverom. Bare den lille guttungen som kunne lekt med lastebilen som mangler:-))


Drømmestua! Her hadde jeg iallefall fått plass til alle bøkene mine:-))

Og denne bokhylla kunne jeg tenkt meg. Bjørge laget en liknende på hytta i fjor. Kunne tenkt meg en på kjøkkenet og, til min meter+ med kokebøker...
Synes dette var stilig, er i det røde hjørnet om dagen. Og elsker jo alt det står New York på...
Men "Moss" kunne jeg nok spart meg for.Blogglisten